Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pristopna kontrola s prepoznavo registrskih tablic v Kampu Danica

Kamp Danica v Bohinju je zasidran v enega najlepših delov severozahodne Slovenije in je bil leta 2018 izbran za najlepši slovenski kamp. Izbrana lokacija nudi popoln občutek odmaknjenosti in miru. Približno dvesto, z drevesi zaščitenih travnatih parcel, naenkrat sprejme štirikrat toliko gostov. Do uvedbe nove tehnologije pristopne kontrole so gostje z vozili v kamp dostopali skozi zapornico, ki se je odpirala preko stikal v recepciji ali z brezstičnimi karticami. Sistem ni omogočal natančnega pregleda nad prehodi in omejitvami časa in lokacij.

Zastareli sistem

Brezstične kartice so si uporabniki med seboj lahko posojali, omogočen je bil večkratni vstop brez pogojenega izhoda. Sistem ni razlikoval vozil, ki so imela dovoljenje za  vstop od tistih, ki jim dostop ni bil dovoljen. Dvosmerni promet skozi zapornico, je omogočal prehod brez validacije uporabnika. Dodatne težave je povzročalo tudi vračanje brezstične kartice ob odjavi gostov. Posamezniki, ki so se iz kampa odjavili dan pred odhodom, jih namreč niso vrnili. Kartice niso imele določene datumske veljavnosti, tako da so nekateri to izkoriščali in kamp zapuščali kasneje od predvidene ure ali celo datuma odhoda.

ANPR

S sistemom prepoznave registrskih tablic smo v kampu Danica večplastno rešili težavo z vstopanjem in izstopanjem.
Več o implementaciji: https://sistemi.online/anpr-camp-danica

Prepoznava registrskih tablic ANPR (LPR):
✅ Avtomatsko prepoznavanje registrskih oznak
✅ Vse-v-enem sistem, kamera, analizator, IR osvetlitev
✅ Knjižnica registrskih oznak vseh evropskih držav
✅ Delovno območje 4 do 6 metrov
✅ Podpora za prepoznavo ADR oznak pri prevozu nevarnih snovi
✅ Možen priklop v LAN omrežje ali uporaba GSM/GPRS modema
✅ Uporaba spletne aplikacije za vpisovanje registrskih oznak in spremljanje prehodov vozil ali integracija v obstoječ sistem pristopne kontrole

Več o produktu na spletni strani https://sistemi.online/ANPR

Posted by Palisada Sistemi on Thursday, 12 December 2019

Večplastna rešitev pristopne kontrole

Vstopna točka v Kamp Danica je od aprila 2019 urejena s pristopno kontrolo s prepoznavo registrskih tablic. Ta je sinhronizirana z rezervacijskim sistemom Bookick, ki omogoča predhodni vpis registrskih številk ob spletni rezervaciji parcele v kampu. Stranka tako brez čakanja na dovoljenje za vstop prevozi vstopno točko, se namesti na izbrano parcelo, prijavo na recepciji pa uredi kasneje.

Gostje za prihod in izhod iz kampa ne potrebujejo kartic ali ključev. Stranke lahko registracijo v recepciji opravijo v času, ki jim najbolj ustreza, izgubljene in nevrnjene kartice pa so preteklost. Sistem je primeren tudi za intervencijska in servisna vozila. Vozniki namreč ne potrebujejo večjega števila kartic ali ključev, saj so prehodi vezani na vozila oziroma njihove registrske številke.

Z novim sistemom pristopne kontrole so v kampu Danica večplastno rešili dodeljevanje in nadzor pravic za vstopanje in izstopanje iz kampa. Najbolj premeteni gostje tako ne morejo več zastonj vstopati v kamp. Sistem omogoča celovit in natančen pregled nad vozili v kampu, prehajanje zapornic je hitro in preprosto, razbremenjeno pa je tudi samo osebje na recepciji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin