Adria Ankaran Hotel & Resort

Na sicer kratki slovenski obali imajo obiskovalci nemalo možnosti za čudovito preživljanje počitnic. Med nastanitvenimi možnostmi izstopa Adria Ankaran Hotel & Resort, ki sodi med najlepše urejene turistične objekte. Širok izbor restavracij, športnih objektov, Ecocamping kamp in postajališče za avtodome v to zeleno oazo privabljajo še tako zahtevne goste. V senci borovcev in oljk se ponuja cela paleta športnih in kulturnih aktivnosti, letošnja investicija pa ureja še prometni režim v resortu.

Zaposleni posvečajo veliko pozornosti predvsem udobju gostov kot tudi varnosti in trajnostnemu razvoju. V letošnjem letu so se tako odločili za posodobitev parkirnih sistemov in nadgradnjo preverjanja dostopa. In to tako za goste hotela, kot kampa in depandanse, kar je bil tudi razlog sodelovanja s podjetjem Palisada sistemi. Obstoječi sistem ni omogočal pregleda nad pravicami in omejitvami vstopa gostov v posamezna območja Adria Ankaran & Hotel resort, kar je povzročalo napačno ter neupravičeno rabo parkirišč.

Parkirni sistem in ANPR pristopna kontrola v Adria Ankaran Hotel & Resort

Z vgradnjo ANPR tehnologije branja in prepoznave registrskih oznak na vseh vstopnih točkah je uporabnikom parkirišč omogočeno prehajanje brez uporabe ključev kot so brezstične kartice ali daljinski oddajniki. Upravljalec ima popoln nadzor nad pravilno rabo posamezne lokacije. Pri montaži smo uporabili nekatere že obstoječe agregate, katerim smo vgradili sodoben sistem za preverjanje registrskih številk in tako naročniku prihranili nekaj finančnih sredstev.

adria-ankraran-10

Preverjanje registrskih tablic je omogočeno tako abonentom kot enodnevnim obiskovalcem, ki koristijo plačljiva parkirišča. Sistem omogoča upravljanje identitet in pravic abonentov kot so hotelski gostje, gostje kampa, zaposleni in servisne službe in drugim. Omejitve so vezane na čas parkiranja in lokacijo parkirišča. Hkrati je omogočen nemoten dostop intervencijskim vozilom. Uporabnikom plačljivih parkirišč pa po plačilu parkirnine ni potrebno dodatno preverjati vhodnega listka, kar poveča pretočnost parkirišča.

Sistem zahteva skrbno vpisovanje vseh gostov, saj sicer prehajanje gostov v zaprta območja ni mogoče. V primeru neberljivih registrskih oznak obiskovalci lahko preko domofonskega klica vzpostavijo kontakt z recepcijo, kjer lahko oddaljeno krmilijo zapornice. Hkrati je skrbniku sistema na voljo tudi spletna aplikacija, ki omogoča odpiranje in zapiranje posamezne zapornice.

Tovrstna tehnična rešitev zahteva uporabo kompleksne strojne in programske opreme. Vseeno pa verjamemo, da bodo podobni turistični kompleksi, kjer se soočajo s problemom nepregledne rabe parkirnih površin, v rešitvi prepoznali vrednost.

Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.