Parkirni sistemi z zapornicami

Pametne rešitve za upravljanje parkirišč in mobilnosti

Parkirni sistemi z zapornicami so namenjeni kontroli in plačevanju parkirnine na zaprtih parkiriščih oziroma v parkirnih hišah. Parkirni sistem sestavljajo vhodni in izhodni terminali, fizične zapore (cestne zapornice, potopni stebrički) ter avtomatske blagajne za plačilo parkirnine.

Na avtomatski blagajni je možno gotovinsko (kovanci in bankovci) ali negotovinsko (kreditne in debetne kartice) plačevanje. Parkirnino je možno plačevati tudi s pomočjo SMS-a in/ali mobilne aplikacije za pametne telefone.

Parkirni sistem je z nadzornim centrom povezan preko GSM/GPRS-podatkovne zveze ali internetnega Ethernet priključka.

Skrbniki parkirnega sistema do želenih podatkov dostopajo preko spletne in mobilne aplikacije. V nadzornem centru se zbirajo in obdelujejo podatki (davčno potrjevanje, transakcije, dogodki, statusi).

Spletna aplikacija omogoča dodajanje uporabnikov ter različnih tipov medijev kot so RFID/MIFARE-kartice, telefonske številke, registrske tablice (ANPR/LPR), ki uporabnikom skladno z vnaprej določenimi pravicami omogočajo nemoteno prehajanje preko fizičnih zapor.

parkirni-sistem-zapornice-12

ANPR/LPR SISTEM

Parkirni sistem omogoča integracijo ANPR/LPR sistema za prepoznavo registrskih tablic, ki pospeši prehajanje vozil na izhodu iz parkirišča in preprečuje zlorabo parkirnih listkov, saj mora vozilo izstopiti z istim listkom kot je vstopilo. Integrirano je tudi odpiranje zapornic in stalni dvig preko spletne/mobilne aplikacije. Nadzorni center omogoča tudi ročno validacijo listkov ter plačilo parkirnine preko namizne davčne blagajne.

Pregled-nad-napravami-Nadzorni-center

SISTEM BREZ PARKIRNIH LISTKOV

Razvili smo sistem, ki omogoča parkiranje brez parkirnih listkov, zgolj z uporabo sistema za prepoznavo registrskih tablic. Rešitev je predvsem primerna za nakupovalna središča, kjer je poraba papirja precej velika, saj vozniki v večini primerov parkirišče zapustijo v obdobju brezplačnega parkiranja.

Delovanje sistema brez parkirnih listkov:

 1. Ob vstopu vozila na parkirišče sistem prebere registrsko tablico in jo zapiše v podatkovno bazo;
 2. v primeru, da vozilo zapusti parkirišče znotraj obdobja brezplačnega parkiranja, se izhodna zapornica odpre avtomatsko;
 3. v primeru prekoračitve obdobja brezplačnega parkiranja, uporabnik lahko parkirnino poravna na izhodnem terminalu ali na posodobljeni avtomatski plačilni blagajni z zaslonom na dotik.

Poskrbeli smo tudi za vse izjeme in napake, ki se lahko zgodijo pri branju registrskih tablic (umazana / poškodovana / izgubljena tablica, odprte zapornice, in drugo).

parkirni-sistem-zapornice-9

KOMPAKTNI PARKIRNI SISTEM

Ključna lastnost kompaktnega parkirnega sistema je, da omogoča plačilo iz vozila na izstopu iz parkirišča na izhodnem terminalu preko POS terminala.

Delovanje sistema brez parkirnih listkov:

 1. Ob vstopu vozila na parkirišče sistem prebere registrsko tablico in jo zapiše v podatkovno bazo;
 2. plačilo parkirnine uporabnik parkirišča lahko izvede iz vozila na izhodnem terminalu parkirnega sistema. Uporabnik vstavi parkirni listek v izhodni terminal in parkirnino poravna s plačilno kartico preko POS terminala. Izhodni terminal izda davčno potrjen račun in stranka lahko zapusti parkirišče.

Parkirni sistem je primeren kot podpora klasičnemu parkirnemu sistemu z avtomatsko plačilno blagajno, za postajališča za avtodome (PZA) in parkirišča, kjer je frekvenca vozil manjša. Uporaben je tudi kot nadomestni sistem za plačilo parkirnine v kiosku, ob urah, ko je le-ta zaprt.

Sistem sestoji iz zapornic, vhodnega in izhodnega terminala.

Blagajna davčno potrjuje račune v ONLINE načinu tako, kot to zahteva zakon po 1.1.2022. Preberi

 • Oddaljen dostop do spletne aplikacije za nadzor in upravljanje,
 • PARKIRNI SISTEM BREZ PARKIRNIH LISTKOV zniža tekoče stroške poslovanja,
 • KOMPAKTNI PARKIRNI SISTEM omogoča plačilo iz vozila na izstopu iz parkirišča na izhodnem terminalu preko POS terminala,
 • možnost nadgradnje obstoječih sistemov z ANPR/LPR kamerami za prepoznavo registrskih tablic,
 • možnost nadgradnje za vstop in izstop z uporabo GSM telefonov,
 • možnost vgradnje PZA opreme na parkirišča,
 • enostavno prilagajanje izvedbe parkirnih sistemov naročniku ali skrbniku sistema,
 • enostavna uporaba,
 • zanesljivo delovanje,
 • enostavno vzdrževanje,
 • visoka stopnja zaščite.
Temperaturno območje delovanjaod –20°C do + 55 °C (možnost vgradnje grelnika za nižje temperature)
Rel. vlagado 95%, avtomat obratuje tudi v dežju, snegu in ledu
DimenzijeV = 150 cm, Š = 48 cm, G = 32 cm
Napajanje– 230 V ; – Akumulator (100 Ah) zagotavlja stalen vir energije – opcija ; – Polnjenje akumulatorja iz fotonapetostnih celic vgrajenih v streho parkirnega avtomata- opcija
MontažaPritrditev z notranje strani na posebno sidrno podnožje
OhišjeNerjaveče jeklo AISI 304, debelina pločevine 2,5mm ; Prašno barvano – (opcija)
Vstopni/izstopni terminalV = 115 cm, Š = 27 cm, G = 28 cm

Promet

Več produktov iz kategorije

Vzajemno do prave rešitve.