INA in Crodux

Bencinska črpalka je prostor, kamor pogosto zahajamo, da napolnimo rezervoarje naših jeklenih konjičkov in hkrati obiščemo prostore namenjene osebni higieni. Za marsikaterega turista je to tudi prvi stik z državo. Velikokrat obiskovalci avtocestnih postajališč in bencinskih servisov koristijo zgolj toaletne prostore. Posledično se podjetja, ki imajo bencinske servise v avtocestnem omrežju, kjer so obremenitve najvišje, odločajo za uvedbo avtomatske blagajne s križno zaporo. Te omogočajo vavčerski način uporabe sanitarij.  Kupec ob plačilu uporabe sanitarij dobi vavčer v vrednosti zneska na računu, ki ga lahko uveljavlja pri nakupu izdelkov v restavraciji ali trgovini.

Sistem za plačilo vstopa v sanitarije

Še pred desetletjem zaračunavanje uporabe sanitarij na bencinskih servisih ni bilo prav pogosto. Zdaj pa je plačilo uporabe sanitarij nekaj povsem običajnega. V preteklem letu smo tudi na sosednjem Hrvaškem vzpostavili pilotni sistem za plačevanje vstopa v sanitarije. Izvedli smo gradbena in elektroinštalacijska dela, prilagoditve programske opreme ter montažo opreme.

Ina-_Gradna_avtomatska-placilna-blagajna

Ina Gradna jug in Crodux Janjče-vzhod

Za podjetje INA d. d.  smo na lokaciji Gradna-jug vzpostavili pilotno postavitev celotnega sistema plačljivih sanitarij. Na bencinski črpalki Janjče-vzhod pa testno lokacijo za podjetje CORDUX derivati dva d. o. o. Na podlagi uspešno zaključenega projekta na testnih lokacijah, smo pred kratkim podpisali pogodbo za opremljanje večjega števila lokacij v mreži bencinskih servisov na Hrvaškem.

Avtomatske blagajne s križno zaporo

Avtomatska blagajna s križno zaporo na vhodu v sanitarije izda vavčer, ki velja kot dobroimetje. Brezplačno uporabo sanitarij z validacijo črtne kode na računu iz restavracije ali trgovine. Blagajna ima integrirano varnostno ključavnico z zvočnim alarmom, ki ščiti pred nepooblaščenim odpiranjem blagajne. Sistem omogoča nemoten prehod invalidom.

Razvoj programske opreme in elektronike

Plačilni sistem omogoča gotovinsko in negotovinsko plačevanje, uporabo kartic zvestobe in različnih mobilnih aplikacij naročnikov. Za potrebe plačil s kreditnimi karticami smo vgradili Nayax VPOS Touch terminale. QR-čitalnik črtnih kod omogoča uporabo vavčerjev in različnih kartic zvestobe. Zagotovljeno je ON-LINE davčno potrjevanje računov preko storitve FINA in integracija z internimi API-ji za potrebe prenosa različnih podatkov do ključnih sektorjev naročnika.

Celoten sistem je povezan z nadzornim centrom v oblaku, ki uporabniku omogoča pregled nad transakcijami, stanjem denarnih sredstev v posamezni plačilni blagajni ter pregled nad statusi naprav. To bistveno olajša reševanje tehničnih problemov, saj aplikacija uporabnika obvesti o težavi v posameznem delu naprave. Sistem je vezan na protipožarno centralo, ki v primeru sprožitve požarnega alarma spusti križno zaporo in omogoči evakuacijo.

Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.