Pristopna kontrola na razgledno ploščad Kapiteljske cerkve v Novem mestu

Stolnica sv. Nikolaja, imenovana tudi kapiteljska cerkev, kapitelj ali cerkev sv. Miklavža, je ena najstarejših in najbolj značilnih znamenitosti Novega mesta. Zgrajena je v prevladujočem gotskem slogu, njen glavni oltar pa krasi upodobitev sv. Nikolaja, katere avtor je znameniti beneški renesančni slikar Jacopo Robusti Tintoretto.

Sistem pristopne kontrole na višinsko razgledno ploščad v 53-metrskem zvoniku

Mestna občina Novo mesto je s Škofijo in Dekanijo Novo mesto dogovorila služnost za ureditev turistične razgledne ploščadi v zvoniku stolne cerkve. V notranjosti so tako uredili dvosmerno stopnišče z dvema vmesnima platformama.

V preteklem tednu smo na željo naročnika za namen kontrole pristopa oseb vgradili hitra krilna vrata Axioma vip. Vrata so locirana na hodniku, ki vodi do razglednega stolpa. Sočasno je bila izvedena tudi integracija spletne prodaje vstopnic.

Otvoritev razgledne ploščadi bo v petek, 24.6.2022. Dostop v zvonik bo mogoč z vstopnico, ki jo obiskovalci validirajo na čitalniku, nameščenem na ohišje avtomatskih vrat. Validator ima možnost branja črtne kode, QR kode in mifare kartic. Ob izhodu se vrata odprejo avtomatsko preko senzorja.

Hitra krilna vrata Axioma vip

Avtomatska hitra krilna vrata Axioma vip so namenjena preverjanju in omejevanju vstopov na zaprta območja. Na ohišje vrat je mogoče namestiti dodatno opremo kot so usmerjevalne LED-luči, različne čitalnike vstopnic ali števec oseb.

Spletna prodaja vstopnic

Razgledna ploščad bo odprta vsak dan v tednu, med ponedeljkom in petkom med 8. in 11.30 uro ter 12.05 in 18.30. uro. Sobotni delovni čas bo med 10.00 in 15.30 ter 16.05 in 18.30 uro, nedeljski pa med 10.00 in 11.45 ter med 12.05 in 18.30. uro. Vstopnice bodo na voljo prek spletne prodaj Zavoda Novo mesto, v Turistično-informacijskem centru na Glavnem trgu, na blagajni Zavoda Novo mesto in v Dolenjskem muzeju Novo mesto.

Posebnost projekta

Kulturnovarstveni pogoji niso dopuščali posegov v arheološko dediščino, kar je narekovalo izvedbo vseh inštalacij po ločeni konstrukciji, s čimer ni prišlo do degradacije tlakov.

Nova pridobitev bo obogatila novomeško turistično ponudbo in ponudila izjemne poglede na mesto ter okolico.

Naročnik: Zavod Novo mesto
Projekt: Pristopna kontrola preko hitrih vrat Axioma vip s čitalnikom vstopnic

Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.