Čas za razmislek in razvoj

Epidemija nas je odmaknila od dela na terenu in zmanjšala operativno prisotnost na aktivnih projektih. Čas smo izkoristili za razvoj in nadgradili naše produkte in rešitve. V nadaljevanju na kratko predstavljamo novosti v naši ponudbi, sledijo pa članki o najbolj zanimivih projektih.

1. Zaznavanje in prepoznavanje vozil ter preverjanje zasedenosti parkirnih mest s pomočjo OCR

Uporaba kamer za zaznavo različnih predmetov z algoritmi nam postavlja nov izziv. Na parkiriščih z upoštevanjem vplačanih parkirnin na parkirnih avtomatih, detektorji kovin na parkiriščih in kombinacijo algoritmov štejemo vozila ter jih usmerjamo na prosta parkirna mesta.

Določene lokacije (ulice, peščena parkirišča) takšnega načina štetja ne omogočajo, zato vozila zaznavamo z IP-kamero. Določimo lahko tudi tip vozila, naredimo distinkcijo in ugotavljamo, ali je vozilo pravilno parkirano. To nam daje možnost posredovanja lokacije napačno parkiranega vozila prekrškovnim organom.

Funkcionalnosti-Preverjanje-zasedenosti-s-kamero
Integracija-Preverjanje-zasedenosti-s-kamero

2. Avtomatska plačilna blagajna in kartomat

Vse večja razširjenost nakupovanja storitev in produktov brez prisotnosti osebja nas je spodbudila k razvoju nove avtomatske plačilne blagajne oziroma kartomata z 12-palčnim zaslonom na dotik, ki ga lahko uporabimo za:

  • nakup vstopnic za vstop na različne interesne točke,
  • plačilo parkirnine na parkirišču z zapornicami,
  • nakup in podaljševanje veljavnosti kartic v fitnes studiju ali pri drugih abonentskih dejavnostih,
  • nakup storitve bivanja v kampu ali na PZA parkirišču,
  • možnost povezave sistemov za nakup različnih storitev,
  • razvoj programske opreme po meri naročnika.

Blagajna omogoča plačilo z gotovino, uporabo POS-terminala za uporabo plačilnih kartic, uporabo abonentskih RFID / MIFARE kartic ali koriščenje popustov z branjem QR kode.

Avtomatska-plačilna-blagajna-in-kartomat
kartomat

3. Javne električne polnilnice Tesla z aplikacijo za plačilo storitve

Skupaj s podjetjem NGEN razvijamo mobilno aplikacijo in elektroniko za enostavno izkušnjo polnjenja električnih vozil ter plačilo storitve preko električne polnilnice Tesla.

palisada-sistemi-tesla-ngen-2

4. Integracija ANPR kamere za prepoznavo registrskih številk v zapornico in terminale

V našem podjetju stremimo h kompaktni izvedbi produktov, ki jih lahko enostavno umestimo na prostorsko omejeno površino in obenem čim manj posegamo v izgled okolice. Integracija kamere ANPR za prepoznavanje registrskih številk, krmilne elektronike in usmerjevalnika LTE v zapornico, je elegantna rešitev za podjetja, mesta in druga območja, ki potrebujejo pristopno kontrolo za vozila. Rešitev je povezana z našo spletno aplikacijo Nadzorni center.

River-Camping-Bled-Palisada-Sistemi-ANPR-9

5. Novi vhodni in izhodni terminal parkirnega sistema

Vizualno in vsebinsko smo posodobili vhodni in izhodni terminal za parkirni sistem z zapornicami. V terminal lahko vgradimo tudi kamero ANPR za prepoznavanje registrskih številk, čitalnik RFID/MIFARE, tiskalnik računov in čitalnik QR črtnih kod. Terminal ima po novem barvni zaslon, ki deluje v dnevnem ali nočnem načinu.

Najpomembnejša posodobitev pa uporabniku omogoča plačilo parkirnine kar na izhodnemu terminalu s plačilno kartico na POS-terminalu. Tako se uporabnik izogne obisku avtomatske plačilne blagajne ali zadregi ob pretečenem listku s kolono vozil za seboj. Izhodni terminal izda tudi davčno potrjen račun. Naši naročniki se lahko na manj frekventnih parkiriščih (npr. parkirišče za avtodome, več dnevno parkiranje) izognejo strošku nakupa avtomatske plačilne blagajne.

Novi-terminali-POS_R11

6. Integracija POS-terminalov v parkomat in avtomatsko plačilno blagajno

Ker gotovina počasi izginja iz naših denarnic, smo naše parkomate in avtomatske plačilne blagajne nadgradili s POS-terminalom, ki omogoča brezstično plačilo. POS-terminal v primeru zneska višjega od 25 evrov zagotavlja tudi vnos PIN kode.

Parkomat

7. Nova digitalna mestna dovolilnica

Obstoječa spletna aplikacija digitalne mestne dovolilnice je dobila nov zaledni sistem in uporabniški vmesnik. Dodali smo tudi nekaj novih funkcionalnosti in izboljšali uporabniško izkušnjo za uporabnike mobilnih telefonov. Spletna aplikacija bo tako v času epidemije omogočila občanom Bleda podaljševanje Blejske kartice in dovolilnice za dostop do Blejske promenade.

Vloga-za-izdajo-mestne-dovolilnice-Palisada-Sistemi

8. Prenovljen nadzorni center

Naša spletna aplikacija za prikaz in analizo dogodkov, računov, blagajniških poročil, statusov naprav z možnostjo oddaljenega nadzora nad napravami ter za upravljanje z uporabniki, si je po štirih letih zaslužila nov zaledni sistem in uporabniški vmesnik. Tako obstoječe kot nove uporabnike bo razveselila odzivnejša, prilagodljivejša in do uporabnikov pametnih telefonov prijaznejša aplikacija.

Tablet-Large
Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.