Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Parkirišče za avtodome Hrpelje-Kozina

Občina Hrpelje-Kozina leži ob stičišču glavnih cest Reka-Trst in Ljubljana-Koper. Reka Glinščica že stoletja vtira zgodovino v dolino, ki jo zaznamujeta v tančico skrivnosti zavita Čičarija in edinstvene zelene terase sadja v Brkinih. Popolna kulisa za izlet z avtodomom, ki popotnikom nudi čudovit odmik v naravo.

Odločitev občine za investicijo v modernizacijo infrastrukturnih objektov za sodobno in aktivno bivanje gostov zato ni presenetljiva.

Parkirišče za avtodome – PZA

Občina Hrpelje-Kozina je bogata za novo parkirišče za avtodome (PZA), ki je bil zasnovan in tudi izveden tako, da omogoča brezgotovinsko plačevanje storitve parkiranja in bivanja. ??️

Več o projektu pišemo na povezavi: https://sistemi.online/PZA-kozina

Objavil/a Palisada Sistemi dne Sobota, 13. junij 2020

PZA je bil zasnovan tako, da omogoča brezgotovinsko plačevanje storitev parkiranja in bivanja. Plačilo z bančnimi karticami obiskovalci izvedejo na izhodu iz parkirišča s pomočjo POS-terminala, tako da se je naročnik izognil investiciji v klasično avtomatsko blagajno.

Prednosti minimalistične tehnične rešitve:

  • manj vzdrževalnih posegov na različnih čitalnikih,
  • prihrani se strošek obdelovanja gotovine in polnjenja ter praznenja avtomatske blagajne,
  • ni težav z ustreznimi valutami in obliko kovancev ter bankovcev,
  • izognemo se nevarnosti vlomov v naprave, kjer se hranijo iztržki.

Posebnost projekta je torej plačljiv parkirni sistem z zapornicami, kjer je možno le negotovinsko plačevanje brez samostojne avtomatske plačilne blagajne.

Vhodni in izhodni terminal parkirišča za avtodome

Kot Glinščica ?️, ki že stoletja vtira pot skozi dolino, poteka tudi koriščenje storitev novega parkirišča za avtodome (PZA). Z negotovinskim plačevanjem, neposredno na izhodnem terminalu!❌?

??️ Več o projektu (PZA) Hrpelje-Kozina pišemo tudi v blogu na povezavi: https://sistemi.online/PZA-kozina

Objavil/a Palisada Sistemi dne Torek, 16. junij 2020

Sodobna tehnologija

Končni uporabnik ima na razpolago uporabo sodobnih oskrbovalnih stebrov za avtodome, kjer so upoštevani najvišji higienski, ekološki in varnostni standardi. Opisani sistem sovpada tudi s trendi digitalizacije pametnih mest in parkirišč. Ti uporabljajo sodobne tehnologije za pristopno kontrolo in plačilo storitev parkiranja ter kamp bivanja.

Z omenjeno investicijo v parkirišče za avtodome občina Hrpelje-Kozina spodbuja potencialne avtodomarje, da ob enkratni kulisi, pestri kulinarični ponudbi in številnih turističnih kmetijah svoj dopust podaljšajo za dan ali dva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin