Pametni interaktivni prikazovalniki voznih redov Papercast

Dobra obveščenost potnikov je pomembna lastnost javnega potniškega prometa, ki lahko bistveno pripomore k oživitvi uporabe javnega prevoza. Vozni redi avtobusov se posodabljajo in prikazujejo na zaslonih v realnem času, kar spodbuja privlačnost javnega prevoza zlasti dnevnim migrantom.

Na zaslonih pametnih interaktivnih prikazovalnikov se lahko prikazujejo tudi podatki o prostih parkirnih mestih, vremenski napovedi in druge informacije.

 

Papercast-prikazovalnik_solarno-napajanje
Interaktivni prikazovalnik voznih redov s solarnim napajanjem

Za potnika je najpomembnejša informacija o točnem prihodu avtobusa

Namen postavitve zunanjih prikazovalnikov informacij, je čakajočim potnikom posredovati informacije o točnih prihodih javnih prevoznih sredstev na postajališča po posameznih linijah v realnem času ter posredovati tudi druge dinamične storitvene informacije.

Hkrati interaktivne table ljudem pomagajo z načrtovanjem najhitrejše poti do končne destinacije.

Čakanje na avtobus ob natančno poznanem času prihoda javnega prevoza, postane za potnike znosnejše, hkrati pa se poveča občutek varnosti, zlasti v nočnem času.

Različni potniki imajo različne zahteve glede informiranja o prevozu

Pred vzpostavitvijo dinamičnega sistema informacij za potnike je potrebno opraviti analizo zahtev glede informiranja posameznih ciljnih skupin potnikov kot so:

 • redni uporabniki,
 • občasni uporabniki,
 • turisti,
 • novi uporabniki,
 • uporabniki z zmanjšano mobilnostjo (starejši, invalidi in drugi).

Priporočljivo je, da informacijski sistem v največji možni meri zapolni zahteve po informiranju novih uporabnikov, saj ti niso seznanjeni s sistemom javnega prevoza. Redni uporabniki pa morajo biti obveščeni predvsem o spremembah storitev (spremembah poteka linije, voznega reda, začasnih obvozih in drugih daljših motnjah storitve).

Solarno napajani prikazovalniki voznih redov na podlagi e-papirja

Sistem omogoča oddaljeno upravljanje vsebin preko nadzorne plošče. Informacije, obvestila ali opozorila so uporabnikom dostopna v trenutku. Prilagodljiva zasnova aplikacije omogoča prilagoditev željam naročnika.

S postavitvijo pametnih interaktivnih prikazovalnikov se kakovost prevoznih storitev poveča, saj potniki dobijo tiste informacije, ki so ob čakanju na avtobus pomembne.

Sodoben način informiranja potnikov z interaktivnimi prikazovalniki Papercast

Prednosti:

 • intuitiven dizajn in estetska zasnova;
 • izboljšanje uporabniške izkušnje s posredovanjem točnih in takojšnjih informacij;
 • možnost izbire med različnimi grafičnimi predlogami za predstavitev vsebine. Vsebine so v celoti lahko prilagojene potrebam naročnika;
 • zasloni so dobavljivi v različnih velikostih in formatih;
 • avtomatska regulacija svetilnosti v odvisnosti od zunanje svetlobe;
 • nočna LED- osvetlitev;
 • barva ohišja se lahko uskladi z barvo blagovne znamke naročnika;
 • za slepe in slabovidne potnike je v pametni prikazovalnik možno vgraditi zvočnik in TTS (text-to-speach) gumb, ki omogoča glasovno razlago osnovnih informacij;
 • spodbujanje trajnostne mobilnosti z uporabo javnega prevoza.

Pametni interaktivni prikazovalniki voznih redov so dobavljivi v različnih velikostih in formatih

Interaktivni-prikazovalniki-_formati-1

Pametna avtobusna postajališča z interaktivnimi prikazovalniki potniških informacij pripomorejo k prijaznejši uporabi javnega prevoza. Z namestitvijo pametnih interaktivnih prikazovalnikov na postajališčih se povečuje zaupanje potnikov v javni prevoz in zvišuje delež uporabe javnega prevoza. Nenazadnje je uporaba javnega potniškega prometa tudi okolju prijaznejša izbira.

Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.