Parkirna hiša Rotonda

Nov parkirni sistem poslovno upravne stavbe Rotonda poenostavlja proces parkiranja v objektu. Parkirna mesta so v prvi vrsti namenjena podjetjem, najemnikom poslovnih prostorov. V zgornjem delu parkirne hiše, pa je parkiranje omogočeno tudi zunanjim obiskovalcem.

Objekt se nahaja na križišču severne obvoznice in Dunajske ceste in je eden izmed arhitekturno bolj prepoznavnih poslovnih objektov ob severni mestni vpadnici. Zaradi odlične lokacije spada med najatraktivnejše poslovne stavbe ob ljubljanski obvoznici. Razpoznavna je predvsem zaradi polkrožnega, šestetažnega segmenta. V petih nadstropjih so pisarne. V pritličju pa so poleg vhodne avle še prostori za stranke, kongresni sklop, gostinski lokal in manjša galerija, prireditveni prostor. V podzemnih etažah so parkirišča in skladišča.

Parkirna-hisa-Rotonda-Palisada-sistemi-10

Učinkovit parkirni sistem tako za uporabnika kot tudi za skrbnika parkirnega sistema

Parkirna garaža ima dva vhoda. Vhodno izhodni enoti parkirnega sistema sta opremljeni s sistemom za prepoznavo registrskih tablic in barvnima prikazovalnikoma. Na izhodih je kot vzporedna komunikacija nameščen GSM domofon, ki je povezan na recepcijo za primere, ko se gost pozabi validirati oziroma v kolikor sistem ne prepozna registrske tablice (umazana ali neberljiva registrska številka).

Z namenom zagotavljanja višje stopnje varnosti in učinkovite kontrole pristopa na območje namenjeno abonentom, ki imajo v sistem vpisane registrske številke s časovno omejitvijo parkiranja v parkirni hiši, je nameščena dvostopenjska identifikacija abonentov preko branja registrskih tablic in sicer na vhodu v parkirno hišo in na nivoju območja, kjer so parkirna mesta abonentov podjetij najemnikov parkirnih mest.

Parkirni red uporabe parkirne hiše

Uporabniki parkirne hiše so abonenti in gostje. Gostom je na voljo 30-minutno brezplačno parkiranje. V kolikor se obiskovalec zadržuje v objektu dlje, se mora validirati pri podjetju, ki ga je obiskal. Parkiranje nad 30 min je plačljivo. Naključnim obiskovalcem je na voljo zgornje parkirišče.

Dvostranski RGB LED zasloni poskrbijo za zanesljivo in učinkovito obveščanje uporabnikov. Na zaslonu se izpisuje registrska številka vozila, ime podjetja kateremu pripada parkirno mesto uporabnika vozila, trenutno število prostih parkirnih mest na parkirišču podjetja najemnika in možnost prehoda preko zapornic (prost prehod/zasedeno).

Nadzorni center

Krovni skrbnik ima možnost vpogleda in spreminjanja nastavitev delovanja vseh nivojev parkirne hiše oziroma lahko upravlja tudi nastavitve Nadzornih centrov posameznih podjetij najemnikov.
Nadzorni center Rotonda upravljalcu parkirnega sistema omogoča:

  • nastavitev dovoljenega časa zadrževanja vozila na parkirišču, to je čas, ki ga ima vozilo na voljo, da zapusti parkirišče po validaciji registrske številke;
  • pregled dogodkov iz seznama dogodkov po datumu, uri, podjetju, napravi (na vhodu ali izhodu ali več njih);
  • izpis dogodkov za posamezno registrsko številko vozila.

Vsako podjetje ima dostop do Nadzornega centra preko katerega lahko validirajo svoje obiskovalce z vpisom registrske številke vozila obiskovalca in preverijo zasedenost zakupljenih parkirnih mest.

InkedParkirna-hisa-Rotonda-Palisada-sistemi-16_LI

Oddaljena pomoč in izvedba posodobitev preko Nadzornega centra

V primeru nedelovanja sistema naročnik servisne zahtevke naslovi na elektronski naslov podpora@palisada-sistemi.si. Oddelek za podporo naročnikom nudi oddaljeno posredovanje pri težavah, ki jih je možno odpraviti oddaljeno. Ravno tako se preko Nadzornega centra izvajajo posodobitve sistema.

Modularna zasnova nameščenega parkirnega sistema omogoča kasnejše nadgradnje ali prilagoditve dodatnim željam naročnika. Parkirni sistem je primeren za visoko frekvenco prehodov oziroma za večje parkirne hiše ali parkirišča z zapornicami.

Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.