Avtomatizirani plačljivi prehodi

Naftna družba Ina, ki ima v lasti največ bencinskih črpalk na hrvaških avtocestah, je nedavno uvedla plačilo za uporabo sanitarij na svojih bencinskih servisih. Vzpostavitev mreže 31 plačljivih sanitarij na hrvaškem avtocestnem omrežju, je rezultat uspešno zaključenega pilotnega projekta za plačevanje vstopa v sanitarije, ki smo ga v preteklem letu izvedli v sodelovanju z družbo Ina. Družba nenehno sledi pozitivnim svetovnim trendom pri ponudbi in storitvah, tako je tudi pri zaračunavanju uporabe sanitarij sledila že dolgoletni praksi držav Evropske unije.

Plačljive sanitarije na hrvaških črpalkah

Stranke imajo možnost izbire plačila z gotovino (kovanci) in bančnimi karticami. Sistem omogoča tudi uporabo kartic in različnih mobilnih aplikacij.

Pristopna kontrola z avtomatsko blagajno na vhodu v sanitarije uporabniku po izvedenem plačilu izda račun oziroma potrdilo o plačilu storitve, t.j. vavčer. Pridobljeni vavčer stranka lahko koristi kot dobroimetje, ki zniža znesek za plačilo pri naslednjem nakupu. Vavčer ima veljavnost 15 dni od dneva izdaje pred sanitarijami na avtomatski plačilni blagajni in ga ni mogoče zamenjati za gotovino.

V primeru, da kupec najprej opravi nakup v Inini trgovini ali Fresh Cornerju, ima možnost brezplačne uporabe sanitarij z validacijo črtne kode, ki je zapisana na računu.

avtomatizirani-placljivi-prehodi-1
Avtomatska blagajna s križno zaporo

Dostop do podatkov kadarkoli in kjerkoli

Nadzorni center v oblaku upravljavcu sistema omogoča popoln vpogled v stanje naprav in pregled opravljenih transkacij na posamezni blagajni. Uporabniški vmesnik je enostaven in pregleden ter prilagojen željam naročnika.

Brezplačne sanitarije za stranke programa zvestobe Ina, uporabnike kartice INA, invalide in majhne otroke

Vsem zvestim strankam, ki so včlanjene v Inin program zvestobe in kupcem, ki so opravili nakup v Ininem prodajnem mestu, bo tudi v bodoče zagotovljena možnost brezplačnega koriščenja sanitarij.
Pravico do brezplačne uporabe sanitarij  imajo ravno tako uporabniki kartic INA, invalidi z veljavnim potrdilom in majhni otroci. V primeru, da se kupec odloči za uporabo stranišča in ni v eni od navedenih skupin strank, plača uporabnino za sanitarije v višini štirih kun.

avtomatizirani-placljivi-prehodi-2
Avtomatska blagajna s križno zaporo

Potreba po izboljšanju storitve uporabe sanitarij je bila prepoznana kot pomemben dejavnik zadovoljstva strank

V družbi Ina kot glavni razlog za naložbo v plačljiv sistem sanitarij navajajo željo ponuditi visoko storitev tranzitnim gostom. Posodobitev sanitarij je tako sledila cilju dodatnega izboljšanja čistoče in varovanja zdravja Ininih odjemalcev. Uporaba najnaprednejših tehnologij, ki so tudi trajnostno naravnane, hkrati omogoča velike prihranke tudi pri porabi vode, elektrike in papirja.

Projekt: Sistem plačljivih sanitarij

Naročnik: Ina

Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.