fbpx

Skip links

PZA – oprema za parkirišča za avtodome

PZA – oprema za parkirišča za avtodome

Avtomatski plačilni sistem

Parkirni sistemi za PZA

Za kontrolo in omejevanje vstopa na PZA se lahko uporabljata t.i. zaprti in odprti parkirni sistem. Pri zaprtem parkirnem sistemu se vstopa in izstopa preko vhodno-izhodnih terminalov in zapornic. Plačilo storitev parkiranja in uporabe EMS terminalov se vrši na avtomatski blagajni preko gotovinskih ali negotovinskih plačil. Za aktivacijo posameznih EMS terminalov se na avtomatski blagajni izdaja žetone ali voucherje s pripadajočo črtno kodo, na blagajni pa se vrši tudi validacija plačilo vstopnih listkov.

Blagajna davčno potrjuje račune v ONLINE načinu tako, kot to zahteva zakon po 1.1.2022. Preberi

Pri zaprtih parkirnih sistemih se plačilo parkiranja obračunava za nazaj. Odprti parkirni sistemi plačilo parkirnine na parkirnih avtomatih omogočajo v naprej.  Aktivacija EMS terminalov je identična kot pri zaprtih parkirnih sistemih.

EMS terminali za elektriko, pitno vodo in odpadne vode ter fekalije

Kako do zanesljive oskrbe z električno energijo, pitno vodo in možnosti odstranjevanja odpadnih vod in fekalij? PZA vsebuje EMS za elektriko, pitno vodo in odpadne vode in fekalije. Te lahko aktiviramo preko IR validatorjev črtne kode, preko RFID čitalnikov ali preko micropayment POS terminalov. Ohišja terminalov so izdelana iz nerjavečih materialov (V2A, V4A). Plačilni in krmilni moduli pa so na drugi strani prilagojeni za delovanje v agresivnem delovnem okolju. Poleg kompaktnih dimenzij, enotnega videza in koncepta delovanja je na voljo tudi možnost LED osvetlitve za nočno obratovanje. Kot dodatno opremo ponujamo tudi talne rešetke različnih dimenzij, ki služijo za odstranjevanje sive vode in fekalij.

Prenesi katalog - EMS Elektrika Prenesi katalog - EMS odpadna voda Prenesi katalog - EMS pitna voda

Celovite rešitve

Sistemi temeljijo na modularni zasnovi in omogočajo popolno avtonomijo pri plačevanju in posluževanju na terminalih za oskrbo z elektriko, pitno vodo in terminalih za odstranjevanje odpadnih voda in fekalij. Ponujamo tudi različne plačilne in validacijske terminale za vstop v sanitarije in umivalnice ter plačilo in uporabo različnih naprav kot so tuši, pomivalni in pralni stroji in podobno.

Plačila se lahko vršijo z gotovino, žetoni ali vaučerji z črtno kodo ter brezgotovinsko z brezstičnimi karticami (RFID) ali kreditnimi karticami. Vsi avtomatski plačilni sistemi delujejo v skladu s trenutno veljavno zakonodajo o davčnem potrjevanju računov.

Return to top of page