Vstopnični sistem v Celjsko letno kopališče

Kompleks Letnega kopališča v Celju že 50 let predstavlja tradicionalno poletno zbirališče Celjanov, saj se nahaja blizu središča mesta ob obrežju reke Savinje.

Kopalcem je v 50 metrskem bazenu za plavalce in novo zgrajenem otroškem bazenu na voljo več kot 1700 m2 vodnih površin, vključno s 50-metrskim bazenom za plavalce in novim otroškim bazenom, ki je opremljen z atraktivnimi igrali. V kompleks letnega kopališča spadata urejeni igrišči za odbojko na mivki in košarkarsko igrišče, ki služi tudi ljubiteljem malega nogometa.

Noviteta letošnje kopalne sezone na poletnem kopališču je tudi nov vstopnični sistem v kopališki kompleks. Skupaj z naročnikom, ZPO Celje d.o.o., smo načrtovali in vgradili dvoje avtomatskih vrtljivih vrat VARIO 1100. Na glavnem vhodu v letno kopališče so nameščena dvojna VARIO vrata, pri gostinskem objektu pa enojna vrata.

Vstopnicni_bazen_Celje_18

Preverjanje vstopnic

Preverjanje vstopa obiskovalcev v kompleks poteka preko QR-kodnega čitalnika ali RFID čitalnika na vstopu pri glavnem vhodu. Pri gostinskem objektu pa je omogočena možnost dvosmernega prehajanja, ki dovoljuje prehajanje obiskovalcev, ki že imajo vstopnico vendar želijo koristiti gostinske usluge in nato ponovno vstopiti v bazen.

Varnostni protokol, ki preprečuje nepravilen dostop

Preprečevanje povratnega dostopa ali anti-passback funkcija je varnostni ukrep, katerega cilj je preprečiti zaporedne dostope z eno vstopnico ali preprečiti, da bi več ljudi uporabljalo isto dostopno kartico.

Povedano drugače varnostni mehanizem anti-passback preprečuje, da bi dostopno kartico ali vstopnico uporabili za vstop na območje drugič, ne da bi ga prej zapustili. Tako vstopnice ali kartice ni mogoče posoditi drugi osebi, ki bi želela ponovno vstopiti.

Sistem se najpogosteje uporablja v parkirnih hišah in glavnih vhodih ter zagotavlja, da je celotno območje in objekt bolj zaščiten pred nedovoljenimi vstopi.

Lasten oblačni sistem

Tehnologija v oblaku zagotavlja oddaljen dostop do podatkov, upravljanje sistema v realnem času in varnost podatkov v primeru okvare.

Sistem je povezan z davčno blagajno Olaii. Blagajna poleg prodaje vstopnic omogoča tudi uporabo v gostinstvu, maloprodaji ali na prireditvah.

V bodoče bo sistem mogoče nadgraditi tudi s spletno prodajo vstopnic.

Naročnik: ZPO Celje d.o.o.
Projekt: Vstopnični sistem v letno kopališče v Celju

Delite naprej ...

Vzajemno do prave rešitve.